KRAITEC® step МНОГОСТРАННА ЗАЩИТА
Произведените от рециклиран гумен гранулат от автомобилни гуми плочи са вулканизирани с цветни свързващи средства и по този начин, цветовия диапазон е много голям. Цветовата палета на KRAITEC® step позволява различни цветови комбинации. Монтирани дори като едноцветни плочи, те създават модерна и топла настилка за тераси и балкони. Посредством дюбелните си връзки са лесни и бързи за монтаж. Водата си намира път през дренажните улеи на долната им страна. Плочите се монтират върху равна и уплътнена подложка и могат да бъдат залепени директно върху изолацията. Полагането на плочите върху битумна подложка не е проблем. KRAITEC® step plus може да бъде полаган и върху пластмасови мембрани ( долната му страна е с кече ). За повишена сигурност ние Ви предлагаме и KRAITEC® step safe структурата на който е профилиран като набито с чук, а също така и ( KRAITEC® step safe plus с кече на долната страна ). Тези качества отговарят на изисквания за приложения с голяма хлъзгаемост ( изпитана нехлъзгаемост R10 ) Дали сиво, черно, зелено или червено, стабилните плочи са приложими като защитна основа под соларни инсталации или под други съоръжения, които се монтират на покриви. Плочите KRAITEC® step се монтират като пътеки за сервизни преминавания на плоски и озеленени покриви.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ
Суровина:

Рециклиран гумен гранулат от автомобилни гуми, свързан с полиуретан

Цвят: червен, зелен, сив, черен (възможни са незначителни цветови отклонения)

Структура на повърхността: гранулатна структура

Долна страна: гладка с дренажни канали

Кече: PES (полиестерно кече), 300гр/м²

Други: с дюбелни връзки, монтирани по 4 бр. на плоча

Толеранси:
дължина и ширина ± 1,5%, дебелина ± 1ммРазмер: 500 х 500 х 30 мм други дебелини при запитване

Тегло: прибл. 20,8кг/м², прибл. 5,2кг/плоча

Горимост: В2 (DIN 4102)

Якост на счупване при отрицателни температури 24ч/- 40°C, не се чупи

Якост при замръзване: 5ч/- 30°C, не се пука

Пътно натоварване: прибл. 20т/м² при 10 % сбиване/натоварване

прибл. 40т/м² при 20 % сбиване/натоварване

(по DIN EN ISO 3386-2)

Химично поведение: условно устойчив срещу киселини и луги

Поведение при атмосферно въздействие: не натоварва околната среда, не се разпада

KRAITEC® step - като плочи за пътека
Плоските покриви често се използват и трябва да са достъпни за поддръжка и работа. Положени директно върху всички видове изолации KRAITEC® step и step plus предпазват покривните системи от наранявания. Бързите за монтаж плочи са годни за незабавна експлоатация.

KRAITEC® step - като защитна плоча
Стабилната гумена плоча, запресована под високо налягане е решение за специални защитни приложения: под соларни инсталации, климатични инсталации, сателитни инсталации или други съоръжения с голямо тегло.
KRAITEC® step - като настилка за тераси
С тази настилка лесно и бързо могат да бъдат покрити големи площи. Посредством дюбелни връзки и шахматна подредба, плочите имат много стабилно и сигурно поведение. Върху равна и здрава основа плочите се полагат оптимално добре.Наличната цветова палета позволява индивидуални решения за декорация.
KRAITEC® step - като настилка за балкони
При малки площи като напр. балкони плочите могат да бъдат полагани успоредно. Цветовата палета на плочите и тук ни дава различни индивидуални решения. С предимствата на еластичните плочи Вие получавате подходяща настилка, годна за употреба непосредствено след монтажа. Приложима и за детайлни решения.
Към нашият немски партьор